Kuva: Ville Miettinen

Kuusi suurinta kaupunkia eli Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku ovat julkaisseet omat hallitusohjelmatavoitteensa, joissa korostetaan suurten kaupunkiseutujen merkitystä Suomen kasvun ja kansainvälistymisen moottoreina.

Kaupunkien erityinen asema tulee ottaa huomioon uuden hallituksen ohjelmassa, kaupunginjohtajien allekirjoittamassa tavoiteasiakirjassa sanotaan.

Kuntatalouden osalta kaupunkien keskeinen tavoite on kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsiminen ja selkeyttäminen. Kokeilujen mahdollistaminen olisi yksi keino aloittaa normien purkaminen.

Tavoitteissa halutaan parantaa työllisyyden hoidon vaikuttavuutta rakenteellisin uudistuksin, edistää sosiaalista eheyttä ja tehostaa maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikkaa.

Tavoitteena on myös ammatillisen ja muun toisen asteen koulutuksen sääntelyn lopettaminen, jotta nuorille saadaan riittävästi koulutuspaikkoja.

Oppisopimuskoulutuksesta tulisi kehittää vaihtoehtoinen koulutuspolku ja mahdollistaa oppisopimuksen palkkajoustot.

Allekirjoittajat ovat Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen ja Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Kuuden suurimman hallitusohjelmatavoitteet (pdf)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*