Kansanedustaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman, sd., ei näe Helsingin ympärille esitetyllä metropolikaupungilla mahdollisuuksia edetä jatkokäsittelyyn, saati kansanäänestykseen, uutisoi Talouselämä.

– Kuntafuusioissa asukkaat tietävät mihin ottavat kantaa. Keskeiset asiat ovat tuleva veroprosentti ja palvelurakenne. Kuntajakoselvittäjien Metropolikaupunki-esitys on esisopimus ilman tietoa veroprosentista tai tavoitellusta palvelurakenteesta. Ei sellaiseen voi sitoutua edes jatkoselvittämistä varten, sanoo Lindtman.

Lindtman otti metropolikaupunkiin kantaa Vantaan loppiaisvastaanotolla. Hän toivoo, että metropolikaupungista vatvominen loppuisi.

Pääkaupunkiseudun kuntajakoselvittäjät ehdottivat joulukuun alussa luovutetussa esityksessään, että Helsinki, Espoo, Kauniainen, Sipoo ja Vantaa sekä Tuusulan eteläisin osa liitettäisiin yhteen, uudeksi metropolikaupungiksi.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tyrmäsi ajatuksen, Helsingin kaupunginjohtaja Jussu Pajunen esitti että asiasta järjestettäisiin kansanäänestys.

Metropolialueen valtuustot käsittelevät esitystä helmi-maaliskuussa.

Uutinen Talouselämän verkkosivuilla

Aiheesta aiemmin: Lehtien kysely: Metropolikaupunki jakaa mielipiteet

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. ”Kuntafuusioissa asukkaat tietävät mihin ottavat kantaa. Keskeiset asiat ovat tuleva veroprosentti ja palvelurakenne. Kuntajakoselvittäjien Metropolikaupunki-esitys on esisopimus ilman tietoa veroprosentista tai tavoitellusta palvelurakenteesta. Ei sellaiseen voi sitoutua edes jatkoselvittämistä varten” toteaa Lindtman.

    Ja aiheesta. Toivoisin, että tällaisia ehdotuksia tulisi aina vaan vähemmän tulevaisuudessa. Ymmärrän kyllä, että asioita täytyy sopia etukäteen, että selvitykset voidaan ylipäätään käynnistää, mutta sian ostaminen säkissä ei ole järkevää talous-, kunta- eikä muutakaan politiikkaa. Kyllä jotain reunaehtoja on oltava päätöksenteon pohjaksi.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*