Tampereen kaupungin yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin tuhatta henkilöä. Kuva: Ville Miettinen

Tampereen kaupunginhallitus on päättänyt yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta tänään maanantaina. Kaupungin tiedotteen mukaan noin tuhatta henkilöä koskevat neuvottelut aloitetaan koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi.

Kaupungin yt-neuvottelut koskevat ensisijaisesti sivistyspalvelujen ja Tampereen kaupunkiliikenteen henkilöstön lomauttamista. Lisäksi neuvotteluiden piiriin liitetään mahdollisia muita tehtäviä, joissa työ on vähentynyt olennaisesti. Toimenpiteiden tarkemmasta kohdentumisesta ja kestosta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Mahdolliset lomautukset kestävät kuitenkin enintään 90 päivää.

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lylyn mukaan kaupungissa kuunnellaan nyt tarkasti hallituksen tulevia linjauksia. Jos hallituksen asettamien rajoitusten purkutoimet käynnistyvät esimerkiksi varhaiskasvatuksen yksiköiden tai peruskoulujen avaamisella, myös lomautustilanne muuttuu.

– Neuvottelukutsu on lähetetty ja neuvottelut kestävät vähintään kaksi viikkoa. Tänä aikana kuulemme todennäköisesti lisää siitä, mitä valtio päättää.

Tähän saakka poikkeustilanteen aiheuttamaan työn vähentymiseen on Tampereella reagoitu henkilöstön uudelleenohjauksella ja vuosilomasuunnittelulla. Näitä keinoja hyödynnetään Lylyn mukaan myös jatkossa mahdollisuuksien mukaan.

Kaupunginhallitus käsittelee esityksen tänään, jonka jälkeen työntekijäjärjestöille lähetään kutsu yt-neuvotteluihin. Vähintään 14 päivän neuvotteluaika alkaa viiden päivän kuluttua kutsun lähettämisestä. Kaupunginhallitus päättää mahdollisista toimenpiteistä neuvottelujen päätyttyä.

Avatar
Anni Lindgren
anni.lindgren@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*