Ministeri Lauri Tarastin mukaan kuntavaalien siirtäminen jo toista kertaa peräkkäin voi olla perustuslain kannalta ongelmallista, uutisoi Keskisuomalainen.

Nykyiset valtuustot valittiin lokakuussa 2012. Seuraavia kuntavaaleja lykättiin ensin keväälle 2017, ja vastikään puoluesihteerit esittivät, että sekä maakuntavaalit että kuntavaalit järjestettäisiin lokakuussa 2017. Näin valtuustokausi venyisi vuodella normaalista neljästä vuodesta.

– Varmasti käymme keskustelua, että voidaanko vaaleja näin pitkään lykätä, koska lykkääminen koskee myös kaikkia kuntien lautakuntia, Tarasti sanoo KSML:lle.

Puoluesihteerien esitys on menossa virkamiesvalmisteluun. Valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Inga Nyholm totesi Kuntalehdelle viime viikolla, että puoluesihteerien esitys vaatisi muutoksia sekä vaalilaissa että kuntalaissa.

Keskisuomalaisen uutinen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Ei ole ongelmaa: kumotaan ensimmäinen päätös vaalien siirtämisestä. Sen jälkeen tehdään uusi päätös, jolla vaalit siirretään lokakuulle 2017. Näin ollen vaaleja on siirretty vain kerran.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*