Joensuun kaupunginvaltuusto saa uuden valtuustoryhmän nimeltä valtuustoryhmä Timo Vornanen. Kuva: Soila Puurtinen

Rikostutkinnan kohteena oleva kansanedustaja ja Joensuun kaupunginvaltuutettu Timo Vornanen perustaa oman valtuustoryhmän Joensuun kaupunginvaltuustoon.

Vornanen kertoo Facebook-päivityksessään ilmoittaneensa tänään eroavansa Joensuun Perussuomalaiset ry:stä ja perustavansa ”valtuustoryhmä Timo Vornasen”.

– Nämä ilmoitukset saatetaan kaupungin toimesta kaupunginvaltuuston tietoon todennäköisesti seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa.

– Tulen Joensuun kaupunginvaltuustossa jatkamaan faktapohjaista, tosiseikkoihin perustuvaa ja ihmisten, sekä kaupungin etuun pyrkivää päätöksentekotyötä. Valtuustotyöskentely on siinä mielessä mielekästä päätöksentekoa, että monin paikoin siinä voi tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen, Vornanen kirjoittaa Facebookissa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Perussuomalaisten puoluehallitus erotti Vornasen puolueesta 9.5. Puolueen valtuustosäännön mukaan puolueesta erottaminen merkitsee automaattisesti myös lähtöä valtuustoryhmästä.

Vornanen on ollut sairauslomalla siitä lähtien, kun häntä alettiin epäillä rikoksista, jotka tapahtuivat huhtikuun lopulla helsinkiläisen ravintolan edustalla.

Hän palaa eduskuntatyöhön 21.5. Vornanen perustaa myös eduskunnassa oman ryhmänsä.

Aiemmin aiheesta:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*