Keskustan kansanedustaja Tapani Tölli.

Keskustan kansanedustajan, ex-kuntaministeri Tapani Töllin mukaan Henna Virkkusen, kok., kuntaministerikaudella sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus oli sivuosassa ja välineen asemassa, kun Virkkunen yritti viedä läpi suurkuntamallia.

Tölli vastaa näin Virkkuselle, joka kommentoi istuvan hallituksen sote-uudistusta Helsingin Sanomissa lauantaina 23. tammikuuta. Virkkusen mukaan maakuntamalli mutkistaa muutenkin vaikeaa terveydenhuollon uudistamista.

Tölli oli kuntaministeri Kiviniemen hallituksessa 2010–2011, Virkkunen Kataisen hallituksessa 2011–2014.

Kataisen hallitus joutui lopulta luopumaan kuntauudistuksesta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Siinä edettiin enemmän hallinnon näkökulmasta, ei ihmisten, Tölli kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivulla sunnuntaina.

– Näin ainoaksi mahdollisuudeksi jäi edetä niin kuin nyt sote-ratkaisussa on toimittu. Tähän tulokseen tuli myös eduskunnan perustuslakivaliokunta lausunnoissaan. Ajatuksena on asettaa potilas, asiakas, siis se ihminen, uudistuksen keskiöön. Hän se tarvitsee palveluita enemmän kuin mikään hallintokoneisto rakenteitaan, Tölli toteaa.

Tölli huomauttaa, että myös Virkkusen oma puolue kokoomus on sitoutunut nykyiseen uudistukseen ja sen peruslinjauksiin.

– Viime vaalikaudella ei saatu päätöksiä aikaan, joten nyt ei enää voida odottaa. Myös rahoitusratkaisun eteen tehdään koko ajan töitä lähes kellon ympäri. Päätöksiä tulee, koska täytyy, Tölli kirjoittaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*