Tulevaisuudentutkijalta Ilkka Halavalta odotetaan usein, että hän sanoisi edes jotain ihmisten omasta tulevaisuudesta, jotta tilaisuudesta voisi lähteä valaistuneena. Usein ahdistus kumpuaa siitä, että näemme, että meidän elämämme palapelissä joku palanen muuttuu – usein huonompaan suuntaan. Halavan tavoitteena on pyrkiä viestimään, että tulevaisuutta voi ymmärtää aika hyvin ja aika pitkälle. Sen jälkeen on aika kattaa pöytään erilaisia mahdollisuuksia. (Kuva: Liisa Takala)

Tulevaisuudentutkija Ilkka Halava on kolunnut puolet Suomen kunnista. Hän ei usko pienten paikkakuntien häviävän, vaikka kaupat suljettaisiin. Kymmenkunta kuntaa pohtii jo verkkokaupan tilaus- ja jakelupaikkojen perustamista.

Juna tulee täsmäll...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa