Stay for Ukraine, stay for peace, viestitti yhtenäisyyden tärkeydestä muistuttanut VItali Klitschko alueiden komitean Ukraina-tyryhmälle.

Kiovan pormestarti Vitaly Klitschko ja Lvivin pormestari Andriy Sadovyi vaativat Euroopan unionia lopettamaan epämääräisen suhteensa Venäjän-kauppaan puhuessaan Euroopan alueiden komitean Ukraina-työryhmän kokouksessa keskiviikkona.

Kokoukseen osallistuivat mm. Ukrainan alueiden liiton puheenjohtaja Harkovasta sekä useita kaupungin- ja aluejohtajia Puolasta.

Aiemmin maaliskuussa alueiden komitean kunniajäseneksi nimetty Klitschko korosti Euroopan yhtenäisyyden tärkeyttä toimissa sodan aloittanutta Venäjää vastaan ja muistutti, että jokainen Venäjän valtiolle lähetetty sentti on veren tahraama.

Sadovyi muistutti valtavista haasteista, joita kaupungeissa on suurien pakolaismäärien vuoksi tällä hetkellä ja esitti, että EU myöntäisi 500 miljoonan euron lainan Ukrainan jälleenrakentamisen tukemiseksi.

Sadovyin mukaan Venäjä pitäisi eristää ”totaalisesti” sodan lyhentämiseksi.

EU:n sisäasioiden komissaari Ylva Johansson kertoi EU:n hyväksyneen kymmenen kohdan suunnitelman pakolaisten tuen koordinoimiseksi. Johanssonin mukaan on tärkeää, että eurooppalaiset kaupungit ottavat Ukrainasta pakenevia vastaan.

Samalla on Johanssonin mukaan tärkeää huolehtia haavoittuvassa asemassa olevien suojelemisesta ihmiskaupalta. Jo ennen sotaa ukrainalaisten ihmiskauppa EU:hun oli merkittävä ongelma, Johansson muistutti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä