Kuusamon uusi kunnanjohtaja Jouko Manninen sanoo, että Kuusamo kaipaa matkailun rinnalle muuta työllistävää elinkeinotoimintaa.

– Kuusamo kaipaa kipeästi lisää työpaikkoja, ja niitä on synnytettävissä esimerkiksi metsä- ja biotalouteen. Raaka-ainevarat ovat todella runsaat, ja täällä on jo paljon metsäalan osaamista, kuten Pölkky Oy tuotantolaitoksineen.

Jouko Manninen on toiminut viimeiset vuodet metsätalousyrittäjänä. Lisäksi hän on vetänyt yksityistä biotaloushanketta, jossa on kartoitettu investointimahdollisuuksia Kuusamoon. Hanke päättyi kesäkuussa, ja sen tulokset julkaistaan lähiaikoina.

– Tuo hanke johdatti minut hakemaan kaupunginjohtajan virkaa. Halusin osallistua syntymäpitäjäni elinvoiman vahvistamiseen.

Manninen sanoo, että kunnan on elinkeinopolitiikassaan keskityttävä olemassa olevien yritysten toimintamahdollisuuksien parantamiseen. Näin toimien syntyy usein myös uutta yritystoimintaa, joka parhaimmillaan tukee olemassa olevia yrityksiä.

– Paras mainos uusille yrityksille on se, että jo toimivien yritysten asiat on hoidettu kunnassa hyvin.

Manninen, 52, on kolmen tutkinnon mies. Hän on upseeri, yhteiskuntatieteiden maisteri ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Työura on kuljettanut armeijasta pankkien ja matkailuyritysten kautta metsatalouteen ja nyt kaupunginjohtajaksi.

– Minä puhun työuran sijaan elämänpolusta. Olen aina seurannut kiinnostuksenkohteitani ja yrittänyt oppia niistä mahdollisimman paljon. Viimeksi kiinnostuin metsätaloudesta, ja suoritin myös alan tutkinnon.

Manninen on Kuusamon keskustaajaman kasvatti, ja hän muutti takaisin kotikulmilleen kolme vuotta sitten. Omakotitalo sijaitsee Kuusamojärven rannalla.

Myös hän vaimonsa, Taina Manninen, on Kuusamosta kotoisin. Taina Manninen on ehdolla kirkkoherraksi lokakuussa käytävässä Kuusamon seurakunnan kirkkoherranvaalissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä