Yhteisesti jaettujen hyvien kokeilukäytäntöjen toivotaan auttavan laajemminkin.

Valtioneuvoston kanslia on avannut kokeilutoimintaa esittelevän kokeilevasuomi.fi -verkkosivuston, jonka tarkoituksena on alkuvaiheessa esitellä käynnissä olevia kokeiluja sekä neuvoa ja tarjota apua kokeilutoiminnassa.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., mukaan kokeilukulttuurin vahvistamiseksi tarvitaan yksilöitä ja yhteisöjä, jotka haastavat uudenlaisella rohkealla ajattelulla vanhat toimintatavat.

– Toivon, että Suomeen synty kansanliike, joka suhtautuu innostuneesti kokeiluihin, Vehviläinen sanoo uudella verkkosivustolla.

– Hallitus haluaa auttaa kansalaisyhteiskuntaa murtamaan niitä esteitä, joita arjen ratkaisujen ja toimintatapojen uudistamisen tiellä on. Kokeilujen avulla voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi alueellisia keinoja uusien työpaikkojen aikaansaamiseksi. Toimiviksi osoittautuvista paikallisista ratkaisuista voidaan ottaa opiksi laajemmin.

MainosUuden sivuston sisältöjä ja toiminnallisuuksia laajennetaan kokeilutoiminnan kehittyessä, VN kertoo. Sivustosta on tulossa myös englannin- ja ruotsinkieliset versiot.

www.kokeilevasuomi.fi

VN:n tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*