Valtuusto päätti lopulta erottaa Ilkka Sasin apulaispormestarin tehtävästä. 11 valtuutettua äänesti tyhjää. Kuva: Pixabay

Tampereen kaupunginvaltuusto on päättänyt erottaa Ilkka Sasin (kok.) apulaispormestarin tehtävästä.

Äänestyksessä erottamista kannatti 54 valtuutettua. Erottamista vastusti kaksi valtuutettua. 11 valtuutettua äänesti tyhjää.

Tampereen kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) ei ollut enemmistön kannalla äänestyksessä. Hän arvioi, että erottamiseen johtaneen prosessin on täytynyt raskasta aikaa Ilkka Sasille.

– Ja nyt sitten vielä täällä nuijitaan mies maanrakoon lopullisesti, niin en voi olla mukana tällaisessa kummallisessa toverituomioistuimessa.

– Oisko tässä joku kokoomuksen sisäinen valtataistelu käynnissä. Sellainen fiilis on tullut tässä, Vallin pohti valtuuston kokouksessa maanantai-iltana.

Tampereen kaupunginvaltuuston asettama tilapäinen valiokunta esitti viime viikolla Ilkka Sasin erottamista apulaispormestarin tehtävästä.

Valiokunnan puheenjohtaja Mikko Aaltonen (vas.) korosti, mikä oli lähtökohtana, kun valtuusto käsitteli Sasin erottamista apulaispormestarin tehtävästä.

– Valiokunta oli omassa esityksessään yksimielinen.

Aaltonen korosti myös sitä, että valiokunnassa oli edustus kaikista ryhmistä.

Tilapäisen valiokunnan esityksen mukaan erottamisen taustalla on Sasin käyttäytyminen, josta on seurannut kaupunkiin kohdistunutta negatiivista julkisuutta.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*