nni Sinnemäki ja Jan Vapaavuori kävivät kuntavaaleissa kisaa Helsingin pormestarin paikasta. Myös kisa tukirahoista päättyi Vapaavuoren murskavoittoon.

Kuntavaalien ehdoton ykkönen myös kerätyn vaalirahoituksen suhteen oli kokoomuksen Jan Vapaavuori. Ehdokkaiden jättämien vaalirahoituksen ennakkoilmoitusten mukaan Vapaavuori keräsi tukea muutamaa kymppiä vaille 60 000 euroa, kun vihreiden Anni Sinnemäki sai ulkopuolisilta tukea vajaan 30 000 euron vaalikampanjaansa 13 500 euroa.

Vapaavuoren ei tarvinnut omilla rahoilla kampanjaansa rahoittaa, mutta Sinnemäki panosti omalta pankkitililtä vaaleihin 15 000 euroa. Tukirahatilastossa kaksikon väliin kiilasi Helsingissä ehdolla ollut kokoomuksen Daniel Sazonov 15 450 eurolla. Myös Sazonov läpäisi äänestäjien seulan 947 äänellä.

Helsingin ulkopuolella liikkuneet tukirahat olivat ennakkoilmoitusten perusteella selkeästi pienempiä. Oulussa Janne Heikkinen (kok.) keräsi kampanjatukea 9447 euroa, Turussa Kimmo Kajander (kok.) 6700 euroa, Espoossa Tiina Elo (vihr.) 6111 euroa ja Tampereella Sanna Marin (sd.) 3774 euroa.

Tutustu listaukseen ehdokkaiden keräämistä tukirahoista täällä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä