kuva: Vesilahden kunta
Vesilahden kunnantalo.

Vesilahden valtuutetut ja kunnan johtoryhmän jäsenet saavat maanantaina tilaisuuden haastatella kunnanjohtajakisan kolmea kärkiehdokasta.

Tenttiin pääsevät hallintotieteiden maisterit Anne Heusala, Riku Siren ja Tuomas Hirvonen. Heusala on Kuhmoisten kunnanjohtaja, Siren Pirkanmaan liiton projektipäällikkö ja Hirvonen Pälkäneen hallintojohtaja.

Tilaisuus ei ole avoin yleisölle, mutta valtuuston kokousten videoinnista vastaava Lempäälän – Vesilahden Sanomat lähettää sen suorana. Valtuuston puheenjohtaja Mervi Lumia, kok., juontaa tilaisuuden.

Mervi Lumia, kiinnostaako kunnanjohtajakisa kuntalaisia?

Mainos– Kiinnostaa. Olemme pyytäneet kuntalaisia lähettämään kysymyksiä johtajaehdokkaille, ja niitä on kertynyt mukavasti.

Vesilahti sai 36 hakemusta kunnanjohtajaksi, ja hakijoiden joukossa oli lukuisia Tampereen yliopistosta valmistuneita hallintotieteilijöitä. Selittyykö runsas hakijajoukko Tampereen läheisyydellä?

Mervi Lumia.

– Vain osittain. Rekrytointiprosessin aikana on vahvistunut käsitys, että myös Vesilahden kunta itsessään kiinnostaa. Sitä pidetään elinvoimaisena. Tampereen läheisyys on sitten plussaa.

Millaisen kunnanjohtajan Vesilahti haluaa?

– Sitoutuneen kuntahallinnon ja -talouden osaajan, jolla on hallussaan myös kunnan elinvoiman kehittämiseen liittyvät asiat.

Voiko tällainen suorana lähetettävä tentti korostaa liiaksi esiintymistaitojen merkitystä ja johdattaa valitsijoita väärälle polulle?

– En usko. Valtuutetut eivät tee valintojaan vain tämän yhden tilaisuuden perusteella, vaan heillä on käytettävissään myös valintatyöryhmän tekemät yhteenvedot hakijoista. Kokonaisuus ratkaisee.

Kuka kolmikosta on oma suosikkisi kunnanjohtajaksi?

– Sitä en tässä aio paljastaa.

Kunnanjohtajaehdokkaiden haastattelutilaisuus alkaa maanantaina kello 18.

Suora lähetys kunnanjohtajaehdokkaiden paneelista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*