Virkajohtamisen ja poliittisen johtamisen raja on selkeä juridisesti eli luottamushenkilöt päättävät ja virkamiehet valmistelevat ja toimeenpanevat. Käytännössä roolit menevät kuitenkin yhä useammin päällekkäin, Tampereen yliopiston kunnallispolitiikan professori Arto Haveri arvioi. Kunnallispolitiikan dosentti Kaija Majoinen ei halua puhua rajan hämärtymisestä, vaan vuorovaikutuksen lisääntymisen välttämättömyydestä yli rajan. Tampereen yliopiston kunta- ja aluejohtamisen yliopistonlehtori Jenni Airaksinen sanoo, että raja ei ole enää mitenkään yksiselitteinen. (Piirros: Matti Pikkujämsä)

Virkajohtamisen ja poliittisen johtamisen raja on liudentumassa. Poliittiset johtajat valtaavat kunnantalot eikä politiikkaa enää peitellä.

Ero luottamushenkilöjohtamisen ja virkajohtamisen välillä on noussut aktiiviseen keskus...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa