Kokkola on saamassa kautta historian ensimmäisen naispuolisen valtuuston puheenjohtajan. Puheenjohtajan nuijaan on tarttumassa SDP:n ex-puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Asiasta kertoneen Ylen mukaan demarien kunnallisjärjestö esittää Urpilaista tehtävään. Valtuustokauden alussa RKP ja SDP päättivät valtuustokauden jakaa pestin ja ensimmäiset kaksi vuotta tehtävää on hoitanut RKP:n Stefan Anderson.

Blogi-kirjoituksessaan Jutta Urpilainen luonnehti uutta luottamustehtäväänsä kunniatehtäväksi. Urpilainen pohti kirjoituksessaan jo valtuustotyöskentelyn kehittämistä.

– Valtuutettujen vaikuttamismahdollisuuksien kehittämiseksi teemme kyselyn tiedonkulun ja työtapojen kehittämisestä. Valtuustoa on hyvä kuulla jo asioiden valmisteluvaiheessa: tähän sopivia työskentelytapoja ovat mm. valtuustoseminaarit, iltakoulut tai lähetekeskustelut. Myös kaupunginhallituksen kyselytunti voisi olla yksi keino lisätä keskusteluyhteyttä valtuuston ja hallituksen kesken, Urpilainen kirjoitti.

-Haluan kehittää myös valtuuston puheenjohtajiston yhteistyötä ja työnjakoa. Olisi luontevaa, että puheenjohtajisto järjestää yhteisiä kuulemisia niin henkilöstölle kuin asukkaille eri kaupunginosissa. Varapuheenjohtajilla tulee olla oma roolinsa myös edustustehtävissä, jotta puheenjohtaja voi olla veturina kaupungin edunvalvontatyössä. Uskon, että kansanedustajan tehtävä Helsingissä tukee tätä Kokkolan edunvalvontaveturin roolia, Jutta Urpilainen jatkoi blogissaan.

 

Ylen uutinen asiasta

Jutta Urpilainen blogi

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*