Ylen haastatteleman Kuntaliiton juristin Alexander Erikssonin mukaan yleisellä tasolla valtuuston hyväksymä budjetti on aina sitova, ja siihen tehtävät muutokset on hyväksyttävä niin ikään valtuustossa lisätalousarviona. Kuva: Pixabay

Yle uutisoi, että päijäthämäläisessä Sysmän kunnassa on tehty lähes puolen miljoonan euron kiinteistökauppa ilman tarvittavaa valtuuston hyväksyntää.

Kunta osti lisätiloja, koska uudehko koulu on osoittautunut liian ahtaaksi. Päätöksenteko tilojen ostosta ei toteutunut lainmukaisessa järjestyksessä.

Ylen haastattelema Sysmän vt. kunnanjohtaja Lasse Peltonen katsoo, että kunnanhallituksen päätös valtuuttaa hänet tekemään 400 000 euron ostotarjous oli riittävä kauppakirjan hyväksymiselle. Peltonen kuitenkin myöntää olleen virhe, että kunnanhallituksen esityksessä ja päätöksessä ei ollut mainintaa kauppakirjan hyväksymisestä.

– Olisi varmasti ollut aiheellista laittaa siihen myös valtuutus allekirjoittaa kauppakirja, Peltonen kertoo Ylelle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lisäksi Yle uutisoi, että koska kaupanteosta tai lisämäärärahasta ei ole tehty päätöstä, ei niistä voi myöskään valittaa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*