Ylen mukaan yrittäjä halusi rajoittaa sataman käyttöä sen jälkeen, kun alueen kadunrakennussuunnitelmista oli valitettu hallinto–oikeuteen.

Yle uutisoi, että sadat vapaa–ajan asukkaat haluavat merenrantakylään sisältyvän Keihässalmen satama-alueen yrittäjältä – Eero Lehdeltä – takaisin kunnan omistukseen.

Pyhtääläisen Tommy Larvin alulle panema kuntalaisaloite on kerännyt reilun parin viikon aikana noin 350 osallistujaa.

– Alueen käyttöä on rajoitettu huomattavasti ja hankaloitettu saarikiinteistöjen huoltoa ja ylläpitoa. Me allekirjoittaneet esitämme, että Pyhtään kunta lunastaa Keihässalmen kalasataman laiturit, kalankäsittelylaitoksen varastoineen, kalasataman piha-alueet sekä veneenlaskurampin ja 30miles-hankkeen varoin rakennetun maisemointialueen takaisin, aloitteessa sanotaan.

– Tarvittaessa Pyhtään kunta voi pakkolunastaa kyseessä olevat alueet kuntalaisten sekä kunnassa vierailevien yleiseen käyttöön yhteiskäyttösatamaksi sekä veneenlaskupaikaksi.

Aloitteessa muistutetaan myös, että alue on toiminut kuntalaisten sekä matkailijoiden virkistyskäytössä, yhteissatamana sekä veneenlaskupaikkana jo vuosikymmenten ajan.

– Alue on ollut erityisesti saaristolaisten ja saarikiinteistöjen omistajien välttämättömässä käytössä yhteyssatamana ja saaristokiinteistöjen huoltosatamana, kuntalaisaloitteessa sanotaan.

Pelon taustalla

Yle kertoo, että pyhtääläisten pelko Keihässalmen menettämisestä perustuu siihen, että yrittäjä Eero Lehti rajoitti viime keväänä satama–alueen käyttöä.

Aiemmin yleisessä käytössä ollut veneenlaskupaikka on suljettu kiviesteillä, ja pysäköinti alueella on nykyään maksullista.

Lisäksi Yle uutisoi, että Eero Lehden mukaan Keihässalmi voi vaihtaa omistajaa vain, jos siitä tehdään kaupat hänen sanojensa mukaan oikealla hinnalla, tontti kerrallaan.

Ylen mukaan yrittäjä halusi rajoittaa sataman käyttöä sen jälkeen, kun alueen kadunrakennussuunnitelmista oli valitettu hallinto–oikeuteen. Valitus on Lehden mukaan käytännössä pysäyttänyt tonttien myynnin ja estänyt alueen katujen rakentamisen, Yle kertoo.

Pyhtää sijaitsee Suomenlahden rannikolla Kymenlaakson maakunnassa. Suomen itäisimmässä kaksikielisessä kunnassa on reilut 5 000 asukasta.

Yrittäjä ja kuntavaikuttaja

Eero Lehti oli kokoomuksen kansanedustajana vuosina 2007–2019 Uudenmaan vaalipiiristä.

Hän toimi Suomen Yrittäjien puheenjohtajana 2002–2008.

Lehti oli Keravan kaupunginvaltuuston jäsen yhtäjaksoisesti vuodesta 1968 alkaen, kunnes ei enää asettunut ehdolle viime kuntavaaleissa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*