Porin ympärille suunniteltu 118 000 asukkaan kaupunki ei toteudu, sillä liitoesitys hylättiin kaikkien kuntien valtuustoissa, paitsi Porissa, uutisoi Yle Satakunta.

Porin valtuusto olisi ollut valmis jatkamaan liitosneuvotteluja äänin 52–10. Kokemäki ja Luvia antoivat Porille pakit yksimielisesti.

Luvia äänesti lisäksi Eurajokeen liittymisestä, joka liitos sai valtuuston taakseen äänin 15–6. Päätös merkinnee, että Luvia kiinnittyy vastaisuudessa Rauman kaupunkiseutuun.

– Tämä sitoo meidät ihan toiseen kaupunkiseutuun pitkällä aikajänteellä, kun tähän asti olemme kuuluneet Porin kaupunkiseutuun, Luvian kunnanjohtaja Kari Ojalahti sanoi Ylelle.

Pomarkku oli Porin seudun suurliitosta vastaan äänin 15–6 ja Nakkila äänin 18–7. Etukäteen mahdolliseksi liitoksen kannattajaksi uumoiltu Ulvila äänesti liitosta vastaan äänin 19–16.

Ulvilan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Vepsä, kok., arvioi, että kunta joutuu päätöksen seurauksena säästökuurille.

– Uskoisin, että joudumme tekemään radikaaleja ratkaisuja kuntatalouden tervehdyttämiseksi. Ne eivät välttämättä ole palveluiden ja kuntalaisten kannalta ihan hyviä, Vepsä totesi Ylelle.

Teljän kaupunki syntymässä

Luvian kanssa liittymisen hyväksynyt Eurajoki päätti yksimielisesti, että se ei lähde mukaan Keski-Satakuntaan suunniteltuun Teljän kaupunkiin.

Muut hankkeessa olevat kunnat, Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki sen sijaan päättivät viedä Teljää eteenpäin.

Juttua muokattu klo 8.05: Lisätty kuntajohtajien kommentit ja kappale Teljästä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä