Vimpelin valtuusto käsittelee tänään, tulisiko kunnan erota Järviseudun yhteistoiminta-alueesta, uutisoi Yle Pohjanmaa.

Kriisikunnaksi julistetun Vimpelin taakkana on kolmen miljoonan euron alijäämä. Kunta haluaa kuitenkin pysyä itsenäisenä vastaisuudessakin.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan Kari Lakaniemen, kesk., mukaan valtuustokeskustelusta voi tulla tiukka. Osa päättäjistä näkee itsenäisyyden säilyttämisen edellytyksenä eroamisen yhteistoiminta-alueesta

– Toiset taas ovat sitä mieltä, että itsenäistä Vimpeliä ei voi olla ilman yhteistoiminta-aluetta, koska me olemme sen verran pieni kunta, Lakaniemi sanoo.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. On se hurjaa kun on pieniä (keskustalaisia) konkurssikypsiä kuntia vieri vieressä kaikkine herkkuineen ja jokainen haluaa olla itsenäinen

  2. Totta.
    Mutta pienten k-kuntien olisi hyvä nähdä ja tajuta, että ainoa mahdollisuus säilyttää vastaisuudessa oma kunta on hoitaa raskaat palvelut yhdessä muiden kanssa. Juuri kuten sote nyt yrittää. Pienemmillä velvoitteilla Vimpelit, Evijärvet, Kortesjärvet ja mitä siellä Pohjanmaan järviseudulla näitä pieniä kuntia onkaan – voivat säilyä. Siellä on minunkin pieni synnyinkuntani, josta olen ylpeä, koska kirkonkylän kirjasto on hyvä ja kyläkouluni on hyvässä kunnossa ja edelleen toiminnassa. Nykyisessä paljon suuremmassa kotikunnassani olen joutunut häviämään taistelut pikkukouluista.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*