kuva: Jorma Ylönen
Syksyn omenasato on paikoin runsas. Nurmijärvellä ylijäämäsadon voi lahjoittaa tänä syksynä kunnan keittiöille.

Nurmijärven kunta on käynnistänyt elo-syyskuun ajaksi kampanjan, jossa kuntalaiset voivat lahjoittaa puutarhan ylijäämäsadon koululaisten, lasten ja ikäihmisten käyttöön.

Taustalla on viime vuonna jätetty valtuustoaloite, jossa toivottiin kunnalta yhtenäistä toimintatapaa puutarhoista yli jääneiden hedelmien hyötykäyttöön.

Kunnan ruokapalveluista vastaavan Aleksia-liikelaitoksen ruokapalveluasiantuntija Iris Vikman kertoo, että osa Nurmijärven keittiöistä on jo useiden vuosien ajan ottanut vastaan muun muassa omenoita.

– Nyt toimimme aiempaa systemaattisemmin. Tänä vuonna lähes kaikissa keittiöissämme vastaanotetaan kuntalaisilta ylimääräisiä hedelmiä tai marjoja, ja tarjoamme niitä sitten asiakkaillemme. Esimerkiksi omenat, luumut ja viinimarjat maistuvat terveellisenä ruoanlisänä, Vikman sanoo.

Tavoitteena on vähentää syötäväksi kelpaavien hedelmien ja marjojen hävikkiä. Vuonna 2018 Kiertokapula Oy:n Metsä-Tuomelan jätteidenkäsittelyalueelle Nurmijärvelle vastaanotettiin 5680 kiloa omenoita. Määrä on todennäköisesti vielä suurempi, sillä omenoita on luultavasti tullut jonkin verran myös haravointijätteen mukana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*