Paikalliset ihmiset halusivat nähdä, mitä olikaan tapahtunut ihmisiä yhdistäneelle jalkapallostadionille.

Poliisi sai lauantaina aamuyöllä kello neljän aikaan tiedon rakennuspalosta Helsingin Oulunkylässä Käskynhaltijantiellä.

Pelastuslaitoksen ja poliisin saapuessa paikalle jalkapallostadionin puukatsomo oli tulessa.

Paljon vahinkoa ehti tapahtua ennen kuin palo saatiin hallintaan.

Moni paikallinen kiinnitti huomiota hälytysajoneuvojen ääniin yön aikana, mutta usealle tilanteen synkkyys valkeni vasta aamulla.

Esimerkiksi 500 metrin päässä stadionilta asuva Tero Mäntylä sai tietää tapahtuneesta, kun hän aamun aikana luki uutisen tulipalosta.

Hän halusi nähdä päivällä omin silmin, mitä olikaan tapahtunut.

Stadionin luona kävi ihmisiä sankoin joukoin lauantaipäivän aikana katsomassa ja päivittelemässä muiden paikallisten kanssa tapahtunutta.

– Tämä on Oulunkylän sydän, arvioi Oulunkylässä asuva Tero Mäntylä.

Hänen mukaansa stadionin merkitys vahvistui uudelle tasolle, kun Gnistan nousi täksi kaudeksi jalkapalloliigaan.

– Tätä (Gnistania) pidetään kylän seurana.

Poliisi ei toistaiseksi epäile asiassa rikosta, mutta sen mahdollisuuttakaan ei voida vielä tyystin sulkea pois.

Poliisi suorittaa asiassa palonsyyntutkinnan.

Poliisi tiedottaa tutkinnan etenemisestä lisää sen ollessa mahdollista.

Palo pääsi leviämään myös viereisen jäähallin kattorakenteisiin.

Pitkä seurahistoria

Jalkapallostadion on ollut miesten jalkapallon pääsarjassa eli jalkapalloliigassa pelaavan IF Gnistanin kotikenttä.

Gnistanin toimitusjohtaja Ilkka Vanala kertoi seuran sivulla julkaistussa tiedotteessa lauantaina, miten kausi jatkuu tästä eteenpäin.

– Huomenna pelattavaksi suunniteltu miesten liigaottelu IFK Mariehamnia vastaan joudutaan valitettavasti perumaan. Ottelun uudesta ajankohdasta ja paikasta tiedotetaan myöhemmin.
Loppukauden aikana Mustapekka Areenalla ei voida pelata enää virallisia otteluita.

– Tämä tarkoittaa, että miesten edustusjoukkueen liigaottelut siirretään pelattavaksi muille kentille. Selvitämme parhaillaan varavaihtoehtoja ja tiedotamme niistä mahdollisimman pian.

Mustapekka Areenan kenttä on kärsinyt vaurioita, ja on epäselvää, missä mittakaavassa harjoitustoimintaa pystytään jatkamaan siellä, Vanala jatkoi.

– Pikkupekka Areenan kenttä on kuitenkin säilynyt vaurioitta, ja harjoittelu jatkuu siellä normaalisti. Tiedotamme asiasta tarkemmin heti, kun saamme lisätietoa.

– Haluamme tarjota jokaiselle asiasta vaikuttuneelle tukea. Valmentajamme ja joukkueenjohtajamme on ohjeistettu asianmukaisesti, ja he ovat valmiina tukemaan teitä. IF Gnistan on aina ollut vahva yhteisö, ja uskomme, että yhdessä selviämme tästäkin koettelemuksesta entistä vahvempina. On päivänselvää, että tarvitsemme kaiken mahdollisen tuen, jotta saamme varmistettua seuran jatkuvuuden 100 vuoden jälkeen.

Poliisin mukaan jälkisammutustoimien keston vuoksi tutkinnan valmistumisessa kestää vähintään useita päiviä. Asiassa ei toistaiseksi epäillä rikosta, poliisi tiedottaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*