Kuva Oodi
Kuva: Oodi
Palautushihnalle odotetaan ainakin lastenkirjoja.

Kirjastosta pärähtää: Maanantaina Helsingin kaupungin Oodi-keskustakirjasto lähettää Kuuman palautushihna -liven, jolloin kaikki halukkaat pääsevät näkemään, mitä kirjoja pääkaupunkiseudun Helmet-alueella luetaan.

– Hihnalle tulee ainakin lastenkirjoja, sillä ne ovat aina suosittuja. Myös kahden viikon lainausajan bestseller-kirjoja nähdään paljon, ennustaa kirjastonhoitaja Emma-Lotta Tynkkynen.

Kuumaa palautushihna -liveä lähdettiin toteuttamaan, kun asiakas oli sitä toivonut. Jo aiemmin ideaa oli ollut esillä, mutta lähinnä vitsinä. Esikuvana oli markettien kassojen liukuhihna.

Oodiin palautetaan päivittäin kymmenittäin isoja kirjalaatikollisia. Palautushihnalla nähdään kahdeksan tunnin aikana kirjojen lisäksi mitä todennäköisimmin myös lauta- ja konsolipelejä sekä elokuvia ja cd-levyjä.

– Meillä on liven ajaksi suunnitteilla myös bingo, jossa yksittäisten kirjojen sijaan kysytään teemoja, vaikkapa lasten kirjaklassikkoa tai jännäriä. Bingoa voi pelata samalla, kun seurataan palautushihna-liveä.

Oodista tuli suosikki heti sen avauduttua. Tynkkynen kertoo, että ennen korona-aikaa kirjastossa kävi päivittäin noin 6 000–7 000 asiakasta. Korona-aikaan määrä on pudonnut muutamiin satoihin, ja kirjoja on varattu verkossa. Ainoastaan pikainen lainaus, palautus ja varausten nouto on ollut sallittua.

– Nyt toivomme, että pääsisimme avaamaan tiloja toukokuussa nykyistä enemmän, Tynkkynen kertoo.

Kuuma palautushihna -live Facebookissa

https://www.facebook.com/events/2009166959214982

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*