Työmarkkinajohtajat ja hallitus tapasivat perjantaiaamuna selvittääkseen, voitaisiinko järjestöjen kesken saada aikaan laaja sopimus, jota hallitus tukisi muun muassa veronkevennyksillä.

Osapuolet päättivät tavata uudelleen maanantai-iltana. Tuolloin järjestöt toivovat saavansa uutta tietoa siitä, miten hallitus voisi tulla työmarkkinaratkaisuun mukaan. Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallitus on luvannut veronkevennyksiä vastineeksi keskitetystä työmarkkinaratkaisusta.

Hallitus toivoo puolestaan, että työmarkkinajärjestöt edistävät viikonlopun aikana sovun löytymistä keskenään ja kartoittavat tilannetta.

Paineita ratkaisun löytymiseen lisää teknologiateollisuuden lakonuhka. SAK:lainen Metalliliitto ja STTK:lainen Pro ovat uhanneet aloittaa lakon kahden viikon kuluttua.

MainosMaanantain tapaamisen aikataulua ei ole vielä sovittu. Pääministeri Kataista ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaista (sd.) työllistää samana päivänä eduskunnassa alkava valtion ensi vuoden budjetin lähetekeskustelu.

(KL / STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*