Helsingin Herttoniemi ilmakuvassa. (kuva: Helsingin aineistopankki / Skyfoto / Sami Kurikka)

Filosofian maisteri Sirkku Wallin on saanut vuoden 2016 kaupunkikirjoituspalkinnon.
Wallinin kirjoitus kertoo Helsingin Herttoniemen muutoksesta.

Artikkeli käsittelee asukkaiden ja muiden toimijoiden itseorganisoitumista sekä kaupunkisuunnittelun hankkeita kaupunginosan kehittämiseksi. Wallin osoittaa artikkelissaan, että kaupunginosien kehittäminen vaatii eri toimijoiden säännöllistä ja hallinnolliset rajat ylittävää yhteistyötä.

Herttoniemessä toteutetussa tutkimuksessa selvisi, että kaupunkisuunnittelussa pitää huomioida useiden toimijoiden yhteistyö, sillä kaupunkisuunnittelu ei selviä yksin kaupunginosan kehittämistehtävästä.

– Kaupungin kehityksen näkökulmasta osallistuva kaupunkisuunnittelu ei ole vain paremmin käyttäjien tarpeisiin soveltuvan ympäristön suunnittelua, vaan avoimen, yhtäläisiä mahdollisuuksia tarjoavan yhteiskunnan rakentamista, Wallin päättää kirjoituksensa.

MainosWallinin artikkeli ”Kaupunkisuunnittelua ja itseorganisoituvaa toimintaa, kertomus Helsingin Herttoniemen muutoksesta” julkaistiin Alue & ympäristö-lehden numerossa 1/2015.

Wallin on valmistunut vuonna 2001 Helsingin yliopiston maantieteen laitokselta ja on sen jälkeen toiminut tutkijana Teknillisen korkeakoulun Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksessa ja Aalto yliopiston Rakennetun ympäristön laitoksella.

Vuoden 2016 palkinnosta kilpaili kaikkiaan 13 artikkelia. Palkinnon valitsivat Yhdyskuntasuunnittelun, Suomen kaupunkitutkimuksen ja Tulevaisuuden tutkimuksen seuran edustajat.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*