OP-Pohjola on ilmoittanut sulkevansa tammikuussa Pelkosenniemeltä Osuuspankin konttorin, joka on kunnan ainoa pankkikonttori. Savukoskella taas suljetaan tämän vuoden lopussa kunnan ainoa pankkiautomaatti.

Yli 400 ihmistä on allekirjoittanut netissä adressin, jossa vaaditaan Pohjolan Osuuspankkia ja Automatia Oy:tä harkitsemaan uudelleen aikeitaan pankkipalvelujen supistamisesta ja lykkäämään päätöksiään pidemmälle tulevaisuuteen.

Adressin kirjoittajien mukaan Pelkosenniemen ainoan pankkikonttorin lakkauttaminen näivettää kylän elinkeinoelämää sekä vaikeuttaa merkittävästi vanhemman väen pankkiasioiden hoitamista.

Otto-automaatin lakkauttaminen Savukoskelta puolestaan vaikuttaa siten, että käteistä rahaa on lähdettävä nostamaan yli 40 kilometrin päähän. Savukosken Osuuspankin konttori on auki vain neljänä päivänä viikossa yhteensä 12 tuntia sellaisiin aikoihin, että siellä asioiminen on adressin laatijoiden mukaan työssäkäyville ihmisille hankalaa.

YLE Lapin mukaan Pelkosenniemen konttori yhdistetään Kemijärven konttoriin 13. tammikuuta.

Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Markku Salomaa kertoo Ylelle, että syynä lakkauttamiseen on asiakasmäärän hiipuminen viime vuosina. Pelkosenniemellä asuu nykyisin alle tuhat ihmistä, ja tästä syystä pankkipalveluiden tarve on Salomaan mukaan vähentynyt merkittävästi.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä