Vuoden 2016 alusta Pielaveden kunnanjohtajana toimineen Vilma Krögerin mukaan Pielavesi on hänen johtajakaudellaan saavuttanut merkittävät tavoitteet: talouden taspainottamisen mukaan lukien alijäämän kattaminen sekä "kunnan saaattamisen sen etua valvovaan sote-uudistukseen". Kuva: Sonja Eloranta

Pielaveden kunnanvaltuusto myönsi kokouksessaan 28.6. eron kunnanjohtaja Vilma Krögerille. Kröger jatkaa Pielaveden johdossa vuoden 2021 loppuun saakka.

Kröger jätti irtisanoutumisilmoituksensa 11. kesäkuuta ja toivoo varhaisen ilmoituksen mahdollistavan prosessin käynnistämisen seuraajan etsimiselle.

– Samoin uuden kipparin on hyvä astua alkuvuodesta ruoriin uutta kuntastrategiaa viemään eteenpäin, Kröger kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Vuoden 2016 alusta asti Pielaveden kunnanjohtajana työskennelleen Krögerin mukaan kyseessä on pitkäaikaisen harkinnan tulos, eikä ratkaisu ollut helppo.

– Mikä sai minut tekemään tällaisen päätöksen? Työni Pielavedellä on tehty ja minun on aika jatkaa matkaa. Lisäksi pidän tärkeänä, että johtaja tunnistaa, milloin työ on tehty ja organisaatio kaipaa uusia tuulia. Sitä en vielä tiedä, minne polkuni johtaa. Uutta työtä ei vielä ole. Irtisanoutumiseeni ei liity mitään dramatiikkaa. Mikään ei työnnä minua Pielavedeltä pois, Kröger kirjoittaa irtisanoutumisilmoituksessa.

Krögerin mielestä johtajan on tärkeä tunnistaa, milloin on antanut organisaatiolle kaikkensa ja milloin organisaatio tarvitsee uuden johtajan jatkaakseen uudistumistaan.

– Minä olen antanut kaikkeni, välillä liikaakin, Pielaveden kunnalle näiden vuosien aikana rakkaudesta tätä yhteisöllistä ja sydämellistä kuntaa kohtaan.

-Työ on antanut minulle paljon, joskin myös ottanutkin.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*