Marina Erhola valittiin nyt Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajaksi. Viikko sitten hänet valittiin johtoon Päijät-Hämeessä. (Kuva: Lauri Rotko)

Ilman ainuttakaan pyydettyä puheenvuoroa valittiin Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajaksi Marina Erhola. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Erhola valittiin viime viikolla myös Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi. Heti edellisen valinnan jälkeen Marina Erhola ilmoitti katsovansa Pirkanmaan valinnan loppuun asti.

Suoritetussa äänestyksessä Erhola sai 47 ääntä, STM:n osastopäällikkö Kari Hakari 17 ääntä, Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen johtaja Taru Kuosmanen 14 ääntä ja Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen yhden äänen.

Tiistai näyttää kummalla alueella joudutaan hyvinvointialuejohtajan valinta ottamaan uusiksi. Ylen tavoittama Erhola oli ilmoittanut kertovansa päätöksestään huomenna tiistaina. Pirkanmaa on alueena suurempi ja siellä sijaitsee yliopistollinen sairaala. Myös palkkauksessa Pirkanmaa on Päijät-Hämettä edellä.