Moni Pohjanmaan hyvinvointialueen työntekijä on jäänyt kaipaamaan ainakin osaa palkastaan viimeisen vuoden aikana. Nyt tuli aluehallituksella mitta täyteen. (Kuva: Pixabay)

Pohjanmaan hyvinvointialueella on kyllästytty palkanmaksun kangerteluun. Ongelmat alkoivat suuremmassa mitassa jo viime vuonna, kun Pohjanmaan hyvinvointialuetta edeltäjä Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä aloitti toimintansa ja palkka- ja talouspalvelut siirtyivät Mico Botnia Oy:lle.

Vuoden takaiseen verrattuna tilanne on parantunut, mutta kaikkia asioita ei ole kuntoon saatu. Hyvinvointialueen hallitus päättikin tänään pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa siirtää palkka- ja talouspalvelut hyvinvointialueen omaksi toiminnaksi.

-Hallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Nyt tavoitteena on rakentavassa hengessä käydä neuvotteluja yhtiön kanssa, viestitti aluehallituksen puheenjohtaja Anne Salovaara-Kero (r.).

Hyvinvointialue tarjoaa sille osalle Mico Botnian henkilöstöä, joka tuottaa palveluita hyvinvointialueelle, mahdollisuuden siirtyä hyvinvointialueen palkkalistoille entisin työ- ja virkasuhteen ehdoin. Tällä hetkellä hyvinvointialueen palkka- ja talouslaskentaa yhtiössä hoitaa hieman yli 30 henkilöä.

MainosMico Botnia on vuonna 2018 perustettu Pohjanmaan kuntien, Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Pohjanmaan liiton omistama yhtiö. Hyvinvointialue omistaa yhtiöstä vajaat 20 prosenttia. Hyvinvointialueen kunnista Kruunupyy ei ole yhtiössä mukana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*