Pohjois-Karjala oli esimerkkinä metsäbiotalouteen panostavasta alueesta maanantaina, kun Slovakian Bratislavassa pidettiiin EU:n biotalousstrategian uudistamisen aloituskonferenssi.

– Tilaisuuteen osallistui eurooppalaisia biotalouden alan ydintoimijoita. Tämä oli ainutlaatuinen näyteikkuna Pohjois-Karjalalle kertoa osaamisestaan, toteaa Joensuussa sijaitsevan Euroopan metsäinstituutin johtaja Marc Palahí.

– Joensuun kaupungin innovatiiviset investoinnit ja julkiset hankinnat ovat yksi mielenkiintoinen esimerkki. Parhaillaan kilpailutetaan Suomen korkeinta 14-kerroksisen puisen opiskelija-asuntojen toteuttamista, Palahí sanoo.

Pohjois-Karjala on asettanut tavoitteeksi fossiilisesta öljystä luopumisen lämmityksessä vuoteen 2020 mennessä. Fossiilinen öljy korvataan uusiutuvilla energialähteillä.

Tilaisuuteen osallistui Pohjois-Karjalasta Palahín lisäksi muiden muassa maakuntajohtaja Risto Poutiainen ja Joensuun kaupungin tilaajajohtaja Janna Puumalainen.

Pohjois-Karjalassa metsäbiotalouden lasketaan tuottavan 1,7 miljardin euron liikevaihdon. Maakunnan tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa miljardilla vuoteen 2025 mennessä.

Maakunnassa on noin 500 metsäbiotalouden teknologia- ja palveluyritystä. Nämä työllistävät yhteensä noin 6 000 työntekijää.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä