Järvimaisema Kolilta Pielisen suuntaan
Pohjois-Karjala viettää tänä vuonna 300-vuotisjuhlaansa ja naapurimaakunnat muistivat juhlijaa soivalla sävellahjalla. Kuva: Ville Miettinen.

Pohjois-Karjala juhlii tasalukuja eli 300-vuotisjuhlaansa tämän vuoden aikana. Tänään julkaistiin naapurimaakuntien yhteinen yllätyslahja hyvälle naapurille. Tutusta Karjalan kunnailla -kappaleesta on tehty uusi sovitus ja tyylikäs musiikkivideo, joka julkaistiin Pohjois-Karjalan maakuntaliiton YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla.

 

 

Karjalan kunnailla on suomalainen kansansävelmä, jonka suomenkieliset sanat on kirjoittanut Valter Juva vuonna 1902. Sitä pidetään Juvan kansallisromanttisen runokokoelman tunnetuimpana tekstinä.

Kappaleeseen on tehnyt uuden sovituksen kuopiolainen Jonas Ursin yhdessä Savon Soitannollisen Seuran Jussi Mattilan ja Petteri Niemisen kanssa. Melodia on pääosin vanha ja perinteinen, mutta Ursin on säveltänyt siihen uuden välisoiton. Lisäksi Mattila ja Ursin ovat tehneet yhdessä uuden intro-osuuden.

 Kuopion Musiikkikeskuksessa äänitettyä ja kuvattua musiikkivideota on ollut tekemässä yli 60 ihmistä. Kuopion kaupunginorkesterin solistina toimii Juho Väliaho. Orkesteria johtaa kapellimestari Rauno Tikkanen. Mukana on myös 18-henkinen kuoro Nomad Vocals ry:n laulajakollektiivista.

-Tämä on lahjamme ja hyvä tekomme naapurille ja ystävälle. Se on ylevä tapa tehdä yhtenäisyyttämme näkyväksi ja kuuluvaksi, myhäilevät maakuntajohtajat Marko Korhonen Pohjois-Savosta, Pentti Mäkinen Etelä-Savosta, Satu Sikanen Etelä-Karjalasta ja Pentti Malinen Kainuusta.

Onnittelijoiden joukossa on myös Saimaa-ilmiö -hanke, jossa tavoitellaan Euroopan kulttuuripääkaupunkitittelin saamista Savonlinnaan ja itäiseen Suomeen vuodeksi 2026.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*