Pohjois-Savon liiton mielestä Fimean päätoiminnot on siirrettävä Kuopioon 2009 tehdyn alueellistamispäätöksen mukaisesti. (kuva: Kuopion kaupunki/Vicente Serra)

Pohjois-Savon maakuntahallituksen mielestä Fimean päätoiminnot on siirrettävä Kuopioon vuonna 2009 tehdyn alueellistamispäätöksen mukaisesti.

– Tarvittaessa on turvauduttava irtisanomisiin ja Fimean sisällä myös johtovastuun vaihtamiseen, mikäli alueellistaminen ei etene, valtioneuvostolle osoitetussa kannanotossa sanotaan.

Maakuntahallitus otti asiaan kantaa maanantaina.

Viime viikolla selvitysmies Osmo Soininvaara julkaisi raporttinsa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan laitosten tehtävistä ja rakenteista. Soininvaara esitti raportissaan Fimean päätoimipisteen säilymistä Helsingissä, mutta sen nykyisten toimintojen jatkumista Kuopiossa. Kansallisen neurokeskuksen päätoimipisteen Soininvaara perustaisi Kuopioon.

Pohjois-Savon liitto pitää Soininvaaran esittämiä perusteluja tavoitteellisina, puutteellisina ja osin virheellisinä. Se muistuttaa, että Fimea on hakenut henkilöstöä Helsinkiin vastoin alueellistamispäätöstä.

– Soininvaaran esittämä kompensaatio kansallisen neurokeskuksen päätoimipisteen sijoittamisesta ei ole kauppatavaraa. Neurotieteiden osaaminen on Kuopiossa maailmanluokkaa. Toimipiste kuuluu joka tapauksessa Kuopioon.

Maakuntahallituksen mukaan Suomen kokoisen pienen kansantalouden on tärkeää ottaa maan kaikki voimavarat käyttöön, ja tämä ei tapahdu keskittämällä toimintoja ja resursseja Helsinkiin.

– Arvostus syntyy ja ansaitaan osaamisesta. Arvostuksen kannalta verkottuminen olisi tärkeämpää kuin omaan asiantuntijaosaamiseen sitoutuminen.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*