Kiuruvedellä sijaitsevan Attendon hoivakodin koronakriisin aikaiset tapahtumat selvitetään poliisin toimesta. Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti aloittavansa esitutkinnan hoivakodin toimintaan liittyen. Hoivakodissa menehtyi koronaviruksen seurauksena yli kolmannes asukkaista.

Poliisin tiedotteen mukaan rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat työturvallisuusrikos, virkavelvollisuuden rikkominen ja väärän todistuksen antaminen viranomaiselle. Lisäksi tutkinnassa on useita kuolemantuottamuksia ja vammantuottamuksia sekä vaaran aiheuttamisia. Rikosnimikkeet voivat tarkentua esitutkinnan edetessä, ja niitä voi mahdollisesti tulla lisää.

Poliisi arvioi esitutkinnan kestävän useita kuukausia. Tämän hetkisen arvion mukaan tutkinnassa kuulustellaan noin viittäkymmentä henkilöä. Lisäksi juttuun liittyy laaja asiakirjamateriaali. Tutkinnassa pyritään selvittämään eri toimijoiden vastuita ja osapuolten toimia tartuntalain mukaisessa epidemiatilanteessa.

-Asiakokonaisuuden monisäikeisyyden, lukuisten salassa pidettävien seikkojen sekä asiaan liittyvien inhimillisten syiden vuoksi poliisi ei esitutkinnan tässä vaiheessa voi kertoa asiasta tämän enempää. On ensiarvoisen tärkeää, että ketään ei saateta aiheettomasti epäilyksen alaiseksi esitutkinnasta tiedottamisen vuoksi, eikä tiedottamisesta saa aiheutua kenellekään tarpeetonta vahinkoa tai haittaa, poliisin asiasta julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*