Ylikomisario Hans Vuoti Porin poliisista valittelee, kuinka poliisin resurssit pienenevät koko ajan.​
 
– Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että kansalaisten on otettava entistä enemmän vastuuta oman asuinalueensa turvallisuudesta, Vuoti sanoo.
 
Kaupunki, asukasyhdistykset ja muut yhteistyötahot pohtivat keskiviikkoiltana turvallisuuskysymyksiä Porin kaupungintalolla.
 
Pormestarinluodon kaupunginosassa yöpartio on toiminut jo kymmenen vuotta. Malli on niin hyvä, että sisäministeriö otti sen mukaan suurten kaupunkien turvallisuussuunnitelman hyvien käytäntöjen listalle.
 
– Partiointi on vapaaehtoista. Asukasyhdistys tukee toimintaa esimerkiksi hankkimalla taskulamppuja tai huomioliivejä, mutta muuten he organisoivat toimintansa itse, Pormestarinluodon asukasyhdistyksen puheenjohtaja Simo Järvinen kertoo.
 
Pormestarinluodolla panostetaan muutenkin turvallisuuteen. Siellä on eri toimijoiden verkosto, joka kutsutaan koolle tarvittaessa. Näin ongelmiin puututaan ajoissa.
 
Porin kaupungin mielestä sekä yöpartio että verkosto ovat niin hyviä malleja, että se tahtoo levittää vastaavaa toimintaa muillekin asuinalueille. Turvallisuudentunteen paraneminen on yksi Pori 2016 -strategian toteutumisen mittareista.
 
Lisäksi Porin kaupunki on aloittanut turvallisuussuunnitelman tekemisen. Sen tarkoitus on parantaa kaupungin valmiutta toimia tehokkaasti erilaisissa normaaliolojen häiriötilanteissa.
 
(KL)

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä