Porin kaupunki panostaa porilaisten hyvinvointiin. 150 000 eurolla ja talkootyöllä saa paljon näkyvää aikaiseksi.

Porin kaupunki haluaa panostaa tolkusti kuntalaisten hyvinvointiin. ”Rakkaudella porilaisille” kulkevaa hyvinvointirahaa on tänä keväänä jaossa peräti 150 000 euroa.

Hyvinvointirahaa voi hakea vaikkapa tapahtuman järjestämiseen, kyläkentän kunnostukseen tai yhteiseen käyttöön tulevien tilojen rakentamiseen. Ja yhtään ei ole miinusta, vaikka useat tahot löisivät hynttyyt yhteen ja hakisivat rahaa yhdessä kuntalaisten parhaaksi tehtävään työhön.

-Hakijan on oltava porilainen, toiminnan porilaisille tapahtuvaa avointa ja yhteisöllistä. Teemoina tulisi näkyä liikkuminen, kaupunkivihreä, yhteisöllisyys tai yhteinen tekeminen, linjaa strategiapäällikkö ja Porin kaupungin hyvinvointiryhmän puheenjohtaja Tomi Lähteenmäki.

Uudella toimintamallilla halutaan löytää ruohonjuuritason ideoita siitä, mitä asioita hyvinvoinnin eteen pitäisi tehdä. Samalla päästään pilotoimaan osallistavaa budjetointia, jossa kuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa rahoituksen käyttöön.

-Porissa tapaa ottaa kaupunkilaiset mukaan pohtimaan ja myös päättämään taloudellisten resurssien käytöstä testataan nyt ensimmäistä kertaa. Pilotointi on kokeilu siitä, mitä osallistuva budjetointi voisi jatkossa Porissa käytännössä tarkoittaa. Uskomme että kaupunkilaisia osallistamalla tuloksena on osuvampia palveluja ja tyytyväisempiä asukkaita, toteaa kaupungin tiedotteessa viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*