Pormestari Anna-Kaisa Ikonen oli mukana Smart city event -tapahtumassa keskiviikkona.

– Älykäs kaupunki ei synny vain uuden teknologian avulla, vaan se syntyy kaupungin ja kaupunkilaisten yhteistyöllä, sanoi Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen keskiviikkona Amsterdamissa Smart City Event -tapahtuman paneelissa.

Paneeliin osallistuivat Ikosen lisäksi Lontoon, Lyonin ja Göteborgin kaupunkien edustajat. Kaupungit toteuttavat erilaisia älykkään kaupungin projekteja, joissa ICT-teknologian avulla kehitetään palveluja ja kaupunkien infraa entistä energiatehokkaammaksi, vähäpäästöisemmäksi ja älykkäämmäksi.

Tampereella Vuoreksen uusi kaupunginosa on toiminut esimerkkinä muun muassa energiatehokkaassa rakentamisessa ja jätteen imuputkikeräyksessä.

– Kaupunki on asettanut tavoitteet ja ohjannut, yritykset ovat saaneet kilpailla parhaista ratkaisuista. Myös asukkaita on kannustettu uusiin energiaratkaisuihin tontinvuokra-alennuksella, kertoi Ikonen.

Toisena esimerkkinä Ikonen mainitsi Oma Tesoma -hankkeen, jossa yhteistyössä asukkaiden ja yritysten kanssa on lähdetty kehittämään Tesomasta älykkään lähiön esimerkkiä.

– Me kaupunkina emme tiedä parhaita ratkaisuja, vaan haluamme etsiä niitä yhdessä asukkaiden kanssa. Uskomme, että näin syntyy fiksu kaupunki, Ikonen sanoi.

Amsterdamin Smart City Event kokosi noin 500 osanottajaa eri puolilta maailmaa. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna viidennen kerran.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*