Alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti ei ole valmis vielä heittämään siirtymäaikoja romukoppaan.

Ollako vai eikö olla? Nimittäin siirtymäaikoja maakunta- ja sote-uudistuksessa. Etenkin valinnanvapauteen liittyen monet tahot ovat huutaneet siirtymäaikojen perään. Torstaina eduskunnalle annettu lakipaketti mahdollistaa lakipakettia kasaavan alivaltiosihteeri Tuomas Pöystin mukaan siirtymäajat ja keskustelua asiasta käydään yhä.

Tuomas Pöystin mukaan muutoksen eri vaiheissa on lakipakettia valmistelleiden virkamiesten mielestä tarvetta siirtymäajoille. Mutta mille toiminnoille siirtymäaikoja tulee, onkin jo kokonaan toinen juttu.

-Valinnanvapauteen liittyvät siirtymäajat ja niiden selkeyttäminen ovat edelleen agendalla oleva mahdollisuus. Tässä kokonaisuudessa yhtiöittämisillä on oma siirtymäaikansa. Samoin on pohdittavana ja selkeytettävänä, miten ja missä vaiheessa ihmiset suorittavat omat valintansa, Pöysti arvioi Kuntalehdelle.

Lausuntokierrosten jälkeen lakipakettiin tuli vielä useita oleellisia muutoksia. Se antaa toivoa myös niille tahoille, jotka ovat löytäneet paljon korjattavaa tällä hetkellä lausuntokierroksella.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



-Merkittäviä muutoksia olivat maakunnan konsernirakenteen huomattava yksinkertaistaminen ja julkisten hankintojen palvelukeskuksen poistuminen. Rahoituksessa huomioidaan vahvemmin harvaanasutut alueet ja vieraskielisyys sekä kaksikielisyys ja saaristoalueet, luettelee merkittävimpiä muutoksia Tuomas Pöysti.

Merkittävänä muutoksena hän nostaa esille myös verokatosta luopumisen.

Valinnanvapauslaki on maaliskuun lopulle saakka lausuntokierroksella, jonka jälkeen se annetaan viilausten jälkeen eduskunnalle.

-Aikataulu on tosi tiukka, mutta kyllä se mahdollinen. Valinnanvapauslaki annetaan eduskunnalle toukokuussa, uskoo valmistelua vetävä Pöysti.

 

.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*