Kansallismuseoon pääsee museokortilla.

Puolet suomalaisista käy museossa vähintään kerran vuodessa, selviää Museoliiton teettämästä tutkimuksesta. Keskimäärin museoissa käydään 1,5 kertaa vuodessa.

Yli 70 prosenttia tutkimukseen vastanneista pitää museoita tarpeellisina, rauhoittavina, kiinnostavina ja heppoina vierailla.

Kaksi kolmesta museossa kuluneen vuoden aikana vierailleesta sanoo, että museokäynnistä jäi hyvä mieli. Noin puolet kertoo viihtyneensä ja suunnilleen sama määrä oppineensa jotain uutta. Viisi prosenttia koki vierailun pitkästyttävänä.

Useampi kuin joka toinen aikoo jatkaa museoharrastusta ja vierailla museossa myös seuraavan vuoden aikana. Museoilla on myös paljon kanta-asiakkaita, sillä viimeisen vuoden sisällä museoissa vierailleista peräti 83 prosenttia aikoo varmasti tai todennäköisesti käydä museossa myös seuraavan vuoden aikana, kertoo Museoliitto tutkimuksen tuloksista.

Neljännes niistä, jotka eivät ole käyneet museoissa, kertoo, että museot eivät kiinnosta. Yleisin käymättömyyden syy on, että museossa käyminen ei vain ole tullut mieleen.

Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä on tyytyväinen tutkimuksen tuloksiin. Haasteeksi hän näkee, että museoiden palveluita ei tunneta kovin hyvin.

Museokortin menestykseen hän on myös tyytyväinen. Sen tuntee yli puolet suomalaisista. Museokortilla pääsee maksutta sisään runsaaseen 200 järjestelmässä mukana olevaan museoon.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä