Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo muistutti myös kokoomuksen tavoitteena olevan ilmainen varhaiskasvatus lapsille.

SDP:n uudelleen valitun puheenjohtaja Antti Rinteen antama lupaus subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamisesta keräsi sosiaalisessa mediassa suurimmat tykkäykset viime viikonloppuna poliittisten viestien osalta.

Vaikka lupaus liittyy parin vuoden päässä häämöttäviin edustakuntavaaleihin, niin taatusti aihe nousee keskusteluun jo kevään kuntavaalikampanjan aikana.

-Seuraavat askeleet kohti tasa-arvoa otamme, kun uudistamme perhevapaajärjestelmän ja palautamme subjektiivisen päivähoito-oikeuden. Maailman paras peruskoulu on hyvinvointivaltiomme hienoimpia saavutuksia, lähtökohtien tasa-arvon peruskiviä. Seuraavaksi teemme saman uudistuksen myös päiväkodeissa, kun muutamme varhaiskasvatuksen maksuttomaksi. Jok’ikinen lapsi ansaitsee samat mahdollisuudet oman sivistyspolkunsa rakentamiseen, Rinne linjasi puoluekokouksen linjapuheessaan.

Samoilla linjoilla

Tosin kokoomuksen taholta muistutettiin välittömästi, että samaa on esitetty heidänkin taholta jo kesän 2016 puoluekokouksessa.

-Pitkällä aikavälillä aiomme uudistaa varhaiskasvatuksen. Se suunnataan ihan kaikille, ja siitä tulee ilmainen. Se on kaikkein vaikuttavinta koulutusta, mutta maksaa paljon, arvioi puheenjohtaja Petteri Orpo.

Kokoomuksen painotus kuntavaaleissa kohdistuu koulutukseen ja etenkin varhaiskasvatukseen. Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön koulutuslupaukset eivät saaneet kuitenkaan kaikupohjaa.

-Niinistö lupaa kaikkea, mutta rahaa ei ole, latasi Orpo turhia kaartelematta.

Ei lisää leikkauksia

Pääministeri Juha Sipilä oli johtanut keskustalaiset niin ikään risteilemään. Vaikka hallituskumppani kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo lisäleikkauksista viikonlopun alla puhuikin, niin Sipilän viesti oli tyystin toinen.

-Lisäleikkauksia ei tarvita. Talous on kääntynyt loppuvuodesta odotettua paremmin. Talous nousee ja yhä useampi on saanut työpaikan, Sipilä arvioi viikonloppuna.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä