Perussuomalaisten ehdokas Helsingin pormestariksi on kansanedustaja Mika Raatikainen. Raatikainen on perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Helsingissä.

Raatikainen sai perussuomalaisten Helsingin piirin jäsenäänestyksessä annetuista äänistä noin 60 prosenttia. Toiseksi äänestyksessä tuli varakansanedustaja ja varavaltuutettu Mari Rantanen.

– Porukka halusi minut ehdolle, ja päätin syntyperäisenä stadilaisena suostua. Haluamme lisää avoimuutta Helsingin päätöksentekoon, ja siksi haluamme pormestariehdokkaankin suhteen pelata avoimin kortein, Raatikainen sanoo.

Raatikainen asuu Kontulassa. Hän on työskennellyt pitkään poliisina, ja lisäksi hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus rauhanturvaajan työstä ja tehtävistä YK:n alaisissa poliisioperaatioissa.

Raatikainen on toisen kauden kansanedustaja. Hän nousi Helsingin kaupunginvaltuuston kuntavaaleissa 2012 ja sai 1071 ääntä.

Helsinki siirtyy ensi huhtikuun kuntavaalien jälkeen pormestarimalliin. Pormestari valitaan kaupunginvaltuutettujen joukosta valtuustokauden ajaksi.

Juttua muutettu 25.8. klo 11.40: lisätty Raatikaisen kommentti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*