Helsingin ja Espoon yhteistyöhankkeena toteutettavan Raide-Jokeri pikaraitiotielinjan raitiovaunut tilataan kotimaiselta Transtech Oy:ltä. Hankinnan kokonaishinta on enintään 100,5 miljoonaa euroa. Summalla saadaan 29 raitiovaunua ja reilun viiden miljoonan euron edestä varaosia ja työkaluja.

Hankinta perustuu vuonna 2011 tehtyyn hankintasopimukseen, jonka optioehtoja nyt hyödynnetään. Raide-Jokerin vaunujen toimittaminen tarjoaa Kajaanin Otanmäessä sijaitsevalle tehtaalle töitä noin 500 henkilötyövuoden verran.

Parhaillaan Otanmäen tehtaalla on työn alla HKL:lle 40 Artic-raitiovaunua. Tällä hetkellä vaunuista on käytössä jo 13 kappaletta. Raide-Jokerin vaunut ovat Arctic-vaunuja pidempiä ja niillä voi ajaa kahteen suuntaan.

Transtech on valittu toimittajaksi myös Tampereelle ratikoille, mutta päätöksestä on valitettu markkinaoikeuteen. Tampereen kaupunginvaltuusto käsittelee raitiotien rakentamista uudemman kerran ensi maanantain kokouksessaan. Reilu viikko sitten asia jäi vielä pöydälle.

MainosTranstech Oy:n tulevaisuuden näkymistä ja Kainuun työllisyystilanteesta on juttua tällä viikolla ilmestyvässä Kuntalehdessä.

 

Linkki Helsingin kaupungin sivuille

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*