Ministeri Juha Rehula heittää palloa kentälle ja toivoo erityisvastuualuiden sisällä sovittavan keskinäisestä työnjaosta sairaaloiden ja eri toimijoiden kesken.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula heittää palloa erityisvastuualueille, jotta näillä sovitellaan sopiva työnjako erikoissairaanhoidon ja päivystyksen suhteen. Ministeri Rehula on lähettänyt kaikille sairaanhoitopiirien johtajille kirjeen, jossa hän patistaa sairaanhoitopiirien johtoa käymään erityisvastuualueittain läpi sairaaloiden ja toimijoiden työnjakoa alueilla ja niiden välillä.

– Mitä pidemmälle työnjako tehdään valmiiksi alueilla, sitä vähemmän siihen tarvitsee ylhäältä puuttua – ja sama koskee koko sote-uudistusta, Rehula sanoo.

Ministeri Rehula uskoo tulevaisuudessa entistä useammassa terveyskeskuksesta päästävän nykyistä paremmin kiireellisen hoitoon iltaisin ja viikonloppuisin.

– Kaikissa nykyisissä keskussairaaloissa päivystetään ympärivuorokautisesti jatkossakin. Lisäksi lähipalveluja vahvistetaan, kun kiireelliseen hoitoon pääsee monessa terveyskeskuksessa jatkossa nykyistä useammin myös iltaisin ja viikonloppuisin. Näitä vastaanottoja sekä sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalvelujen yhteistyötä lisäämällä esimerkiksi yhteispäivystysten ruuhkia voidaan vähentää, ministeri lupaa.

 

Aiheesta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Yli-innoissaan Rehula tekee sotesta liian monimutkaisen sanoo:

    Rehulan ei tarvitse kirjoittaa sotesta lakipykäliä kuin yksi A4-arkillinen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä