Oulun kaupunginhallituksen päätoiminen puheenjohtaja Riikka Moilanen aloittaa työt Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajana. Samalla hän jättää pestin kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Oulun kaupunginhallituksen päätoiminen puheenjohtaja Riikka Moilanen on nimitetty Pihlajalinnan Oulun alueyhtiön toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 7.8.2017.

– Tämä on minun unelmatyöni. Pari vuotta sitten kuulin Pihlajalinnan Mikko Wirenin puheen Raahen silloisen kaupunginjohtajan syntymäpäivillä ja ajattelin jo silloin, että jos johonkin yritykseen menisin töihin, se olisi Pihlajalinna.

Pihlajalinna perustaa Oulun keskustaan Anttilan entisiin tiloihin lääkärikeskuksen ja sairaalan. Yhtiö on kertonut laajenevansa tämän ja ensi vuoden aikana yli kymmenelle uudelle paikkakunnalle.

– Alueyhtiön toimitusjohtajana pääsen yhdistämään yrittäjäkokemukseni ja kiinnostukseni sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Uudessa tehtävässäni pääsen konkreettisesti huolehtimaan oululaisten hyvinvoinnista ja luomaan uusia työpaikkoja Ouluun, Moilanen kertoo.

Rekrytointi on tapahtunut nopealla aikataululla, sillä prosessi lähti liikkeelle kesäkuun alussa Oulussa järjestetyssä Suomen Yrittäjien kunnallisjohdon seminaarissa. Aiemmin yrittäjänä toiminut Moilanen oli myynyt lähes 50 vuotiaan perheyrityksen muutamia kuukausia aiemmin.

Kaupunginhallitus saa jäädä

Uuden tehtävän myötä Riikka Moilanen eroaa Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästään, mutta jatkaa edelleen luottamustoimessaan kaupunginvaltuutettuna.

– Eroaminen puheenjohtajan pestistä oli selvä asia, sillä se on meillä Oulussa päätoiminen pesti. Jo kaupunginhallituksen jäsenenäkin toimiminen vie niin paljon aikaa, että tyydyn jatkossa olemaan pelkästään kaupunginvaltuutettu.

Riikka Moilanen on tutustunut sote-kuvioihin päätöksentekijän roolissa niin valtakunnan, alueen, kuin kaupungin tasolla. Hän oli keskustan kansanedustajan vuosina 2003-2007, jolloin hän oli sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Alueellisella tasolla sote-asiat ovat tulleet tutuiksi sairaanhoitopiirin hallinnossa. Vuodesta 2012 hän on ollut Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Yksityinen kirittäjänä

Työn alla olevalta sote-uudistukselta hän odottaa ennen kaikkea mallia, jossa julkinen ja yksityisen sote-sektori voivat työskennellä rinnakkain.

– Julkisen ja yksityisen sektorin vastakkain asettelu on täysin turhaa. Esimerkiksi Pihlajalinna on tehnyt jo pitkään yhteistyötä kuntien kanssa esimerkiksi yhteisten yhtiöiden muodossa ja kokemukset ovat hyvät. Se on osoitus siitä, että asioita voidaan tehdään yhdessä. Yksityinen sektori on hyvä kirittäjä julkiselle sektorille, Riikka Moilanen korostaa. 

Kyösti Oikarinen nousemassa tilalle

Uudeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi on Sanomalehti Kalevan mukaan nousemassa Kyösti Oikarinen. Oulun Keskustan valtuustoryhmä käsitteli asiaa tiistai-iltana. 

Oikarinen on pitkän linjan kunnallispoliitikko, joka yhden välikauden jälkeen palasi valtuustoon kevään kuntavaaleissa. Hän on toiminut muun muassa Oulun suuren kuntaliitoksen yhdistymishallituksen puheenjohtajana. Oikarinen on tehnyt pitkän uran yliopistomaailmassa suu- ja leukakirurgian parissa ja viimeksi hän on toiminut Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanina. Hän on myös Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja. 

Edit 2.8. klo 9.10: Lisätty Oikarisen nousu uudeksi puheenjohtajaksi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. TUOSTA Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan loikasta terveysfirman johtoon.

    Eikö Suomessa ole pitkään keskusteltu, ettei tällaiset siirrot ole eettisesti suotavia? Poliitikot hyppäävät firmojen leipiin, ei hyvältä näytä eikä hyvää tiedä julkiselle palvelulle.

    Ei taida kuitenkaan Sipilöinnin aikana asiat muuttua. / nimimerkki Kummallista

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*