Rovaniemelle halutaan vieraita Kiinasta entistä enemmän. (Kuva: Rovaniemen kaupunki/Aarno Torvinen)

Kuntalehden Kiinasta tavoittama Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen vakuuttaa, että Suomen vetovoima on vahva. Matkailumarkkinointiin käytetyt rahat tulevat takaisin moninkertaisena.

Rovaniemi tekee matkailumarkkinointia yhteistyössä Visit Finlandin kanssa, mutta yhteistyötä on paljon myös kiinalaisten kaupunkien kanssa. Kun apupoikana on vielä Joulupukki, niin huomioarvo on suuri Kiinan puoli päässä.

-Rovaniemen kaupunki työskentelee paljon suoraan yhdessä kaupunkien johdon kanssa Joulupukin tuella. Tämä on hyvin mediaa kiinnostava malli ja edullinen Rovaniemelle. Meidän taloudellinen panostus tulee moninkertaisesti takaisin yritysyhteistyön, matkailijoiden ja investointien kautta, kaupunginjohtaja  uskoo.

Kiina-kuume on tasaisessa nousussa Lapin suunnalla. Matkailijavirran ohella pohjoinen kiinnostaa myös kiinalaisa sijoittajia.

-Tilanne on kehittynyt siihen, että Rovaniemi on suurimpien kiinalaisten matkanjärjestäjien myyntikohteena. Odotamme merkittävää matkailun kasvua lähivuosina. Hyvästä yhteistyöstä voi kiittää laajaa yhteistyöverkostoa, johon kuuluvat Visit Finland, Finnair ja Finavia.

 Onko kiinalaisten kasvanut kiinnostus Suomea kohteen havaittavissa siellä vierailun yhteydessä?

Kyllä Suomea, Lappia ja erityisesti Rovaniemeä koskeva kiinnostus on vahvasti esillä myös Pekingissä. Joulupukki oli täällä nyt mukana lähetyksessä, jossa oli kuulemma kymmeniä miljoonia katsojia. Kiinalaiset yhdistävät Joulupukin nimenomaan Rovaniemeen pukin virallisena kotikaupunkina. Kiinalainen uudenvuoden lomakausi on käsillä, lennot Suomeen on täynnä ja viisumeita on kirjoitettu ennätysmäärä, viestittää Lotvonen.

Kiinasta ja suomalaista kunnista aiemmin Kuntalehdessä

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä