Mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu ja Etelä-Savon aluevaltuutettu Satu Taavitsainen (liik.) joutuu vastaamaan Facebook-kirjoittelustaan Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Itä-Savo-lehden mukaan syyttäjä on nostanut Taavitsaista vastaan syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta.

Tapauksessa on kyse Satu Taavitsaisen keväällä 2022 kirjoittamasta Facebook-päivityksessä, jossa hän väitti silloisen puoluetoverinsa Jarmo Strengellin (sd.) syyllistyneen joskus 2000-luvulla seksuaalirikokseen. Strengell kiisti jyrkästi Taavitsaisen väitteet ja teki asiasta rikosilmoituksen, joka poliisin suorittaman esitutkinnan ja syyteharkinnan jälkeen johti leivättömän pöydän ääreen.

Satu Taavitsaisen esittämät syytökset puoluetoveriaan kohtaan sysäsivät hänet poliittiselle sivuraiteelle. Marraskuussa 2022 Mikkelin kaupunginvaltuusto totesi, ettei kaupunginhallituksen sekä konserni- ja elinvoimajaoston varapuheenjohtajana toiminut Taavitsainen nauttinut enää valtuuston luottamusta. Samoin hän joutui jättämään luottamuspulan takia Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallituksen 1. varapuheenjohtajan paikan sekä Etelä-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtajuuden.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Viime eduskuntavaaleissa Taavitsainen oli Liike Nytin ehdokkaana, mutta ei tullut valituksi kansanedustajaksi. Etelä-Savon käräjäoikeudessa Satu Taavitsaisen rikossyytettä käsiteltänee loppuvuodesta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*