Savonlinnaan halutaan opettajaksi opiskelevia myös tulevaisuudessa.

Savonlinna taistelee viimeiseen saakka säilyttääkseen opettajainkoulutuksen kaupungissa. Nyt on poliittisten päättäjien aika lunastaa lupauksensa.

Itä-Suomen yliopiston hallitus päätti tänään siirtää opettajainkoulutuksen Savonlinnasta Joensuuhun. Keskittäminen tapahtuu aikaisintaan syyslukukaudella 2018. Samalla kampuksen toiminta Savonlinnassa ajetaan alas.

-Katseet kääntyvät maan hallitukseen. Keskustan ja perussuomalaisten ministeriryhmät ovat luvanneet tukensa Savonlinnalle. Nyt odotamme noiden lupausten lunastamista, kaupunginjohtaja Janne Laine toteaa.

Savonlinnan suunnalla opettajakoulutuksen on laskettu aiheuttavan yhteiskunnalle 130 miljoonan lisälaskun.

Mainos-Meillä jäisi tyhjilleen hyväkuntoinen kampusalue ja opiskelija-asunnot. Joensuuhun pitäisi taas vastaavasti rakentaa uutta. Siitä kertyy tuo summa, Laine ynnäilee.

Tuttu tilanne

Savonlinna on ollut suosittu opiskelupaikkakunta ja hakijoita on keskimäärin ollut noin kymmenkertainen määrä aloituspaikkoihin verrattuna.

-Loppuun asti tässä taistellaan. On vain harmi, ettei maan hallitus viheltänyt tätä peliä poikki jo aiemmin. Me uskomme, että toukokuussa olevissa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Itä-Suomen yliopiston tulosohjausneuvotteluissa asiaan tullaan puuttumaan. Neljä vuotta sitten opetusministeri Jukka Gustafsson asiaan puuttui ja opetus sai jatkua, Laine toteaa.

-Jos OKL viedään meiltä, niin se olisi sama jos Helsingiltä napattaisiin pois puolet yliopistosta, kaupunginjohtaja Janne Laine jatkaa.

Savonlinnan kampuksen alasajon takana ovat Itä-Suomen yliopiston rakenteelliset uudistukset. Rakenteellisen kehittämisen ja talouden sopeuttamisen toimenpiteiden arvioidut vaikutukset ovat 4,1 miljoonaa euroa vuoteen 2020 mennessä. Työntekijämäärän arvioidaan vähenevän 120 henkilöllä, josta irtisanottavien osuus on 55 työntekijää.

 

Itä-Suomen yliopiston tiedote

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*