Näihin maisemiin kaivataan uusia naapureita. Maisemissa ei ole mitään vikaa.

Savonlinnan kaupunki, oppilaitokset ja alueen yritykset ovat tosimielellä hankkimassa alueella uutta työvoimaa. Vaikka kaupungilla omat taloudelliset vaikeutensa onkin, niin kaupungin yrityksissä riittää avoimia työpaikkoja. Porkkanoina tulijoille tarjotaan tarvittaessa koulutus ammattiin ja kolmen kuukauden ilmainen asuminen.

-Työvoiman saatavuusongelmia on useilla alueen yrityksillä ja tällä kampanjalla sitä on tarkoitus korjata. Savonlinnan alueella on tälläkin hetkellä parisataa työpaikkaa avoinna. Ammattilaisia tarvitaan ihan laidasta laitaan. Meillä on pula esimerkiksi koodareista, tuotantotekijöistä, lääkäreistä ja kokeista, Savonlinnan elinkeinojohtaja Janne Weander sanoo.

Kaupungilla on runsaasti tyhjillään olevia vuokra-asuntoja, kun opettajakoulutus siirtyi kaupungista Joensuuhun. Myös perheellisille asuntoja löytyy. Ilmaista asumista on tarjolla pitkälle syksyyn, joten vielä ei työsopimusta uudesta työpaikasta tarvitse olla taskussa.

-Kampanjaa kohtaan on ollut tosi paljon kiinnostusta. Haluamme tälle seudulle uusia asukkaita. Yritykset ovat lähteneet todella hyvin kampanjaan mukaan, koska työvoimapula on tosi asia alueen yrityksissä, Weander korostaa.

MainosIlmaisten asuntojen tarjoaminen on osa kevään ajan käynnissä ollutta kampanjaa, jossa savonlinnalaiset etsivät itselleen uusia naapureita. Kampanja huipentuu ensi lauantaina järjestettävään Superviikonloppuun Savonlinnassa. Potentiaalisia uusia asukkaita ja muuten vain asiasta kiinnostuneita kyyditetään viikonlopun aikana ilmaiseksi paikkakunnalle bussilla Helsingistä ja Joensuusta.

 

Kampanjasivustolle

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*