Ilmakuva Savonlinnan keskussairaalsta
Savonlinnan keskussairaalan rahoitus on vaakalaudalla. (Kuva: Sosteri)

Savonlinnan kaupunginhallitus vetoaa Lapin ja Etelä-Savon maakunnan kansanedustajiin, että he vääntäisivät budjettikäsittelyn yhteydessä valtion ensi vuoden budjettiin erillismäärärahan turvaamaan Savonlinnan ja Kemin sairaaloiden toimintaa. Rahoitusta tarvitaan 16 miljoonaa euroa.

Petteri Orpon hallituksen ohjelmassa on kirjaus, jonka mukaan hyvinvointialueet rahoittavat sairaaloiden ja päivystysten toiminnan yleiskatteellisesta rahoituksesta ilman erilliskorvauksia.

-Erillisrahoitus on myönnetty vastikään Sanna Marinin hallituksen toimesta Etelä-Savolle ja Lapille, joten vuodelle 2024 rahoitus tulisi linjata sen päätöksen mukaisesti. Mielestäni erillisrahoituksen saamisesta vastuu on nyt Etelä-Savon ja Lapin hallituspuolueiden kansanedustajilla. Heidän tulee olla mahdollisimman aktiivisia asiassa, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eija Stenberg, sd., Savonlinnan kaupungin tiedotteessa.

Savonlinna vetoaa siihen, että Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueet ovat tehneet suunnitelmiaan valtiovallan aiemman linjauksen perusteella, ja Orpon hallitusohjelman linjaukset erillisrahoituksen päättymisestä asettavat ne siten heti toiminnan alussa kohtuuttomien muutospaineiden eteen verrattuna muihin hyvinvointialueisiin.

-Voimassa oleva laki ja asetus mahdollistaa erillisrahoituksen Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueiden ympärivuorokautisen yhteispäivystyksen ylimääräisten kustannusten korvaamiseksi. Toivomme, että alueidemme kansanedustajat jättävät budjettikäsittelyn yhteydessä budjettialoitteen erillismäärärahan saamiseksi valtion vuoden 2024 budjettiin, sanoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Terho Kaskinen, kesk.

Savonlinnan kaupungin mielestä alueelliset erityispiirteet etäisyyksineen ja teollisuustarpeineen sekä molempien alueiden vapaa-ajan asukkaiden ja matkailijoiden määrä edellyttävät ympärivuorokautisten yhteispäivystyssairaaloiden säilyttämistä Savonlinnassa ja Kemissä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*