Itä-Lapissa pohditaan, pystyisikö Savukoski ja Pelkosenniemi pärjäämään yhteisellä kunnanjohtajalla. (Kuva: Savukosken kunta)

Savukosken kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti lähteä selvittämään, onnistuuko yhteisen kunnanjohtajan palkkaaminen Pelkosenniemelle ja Savukoskelle. Asiaa viime viikolla kantaa ottanut Pelkosenniemi oli varautuneempi ja siellä piti asiasta äänestää. Äänin 7-6 päätettiin sielläkin lähteä yhteistyökuvioita selvittämään.

-Valtuusto käsitteli asian ylimääräisenä asiana ja yksimielisiä olimme. Avoimin mielin olemme liikkeelle lähdössä. Odotetaan nyt, että päätös on lainvoimainen ja pannaan sitten toimeksi, Savukosken kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouko Savukoski (kesk) kommentoi asiaa Kuntalehdelle.

-Meillä on Pelkosenniemen kanssa jo ennestään yhteinen sivistysjohtaja. Kun tulevaisuudessa sote siirtyy maakunnille, niin ei sinne kuntiin enää paljoa tehtäviä jää. Siksi nyt on järkevää selvittää tämä vaihtoehto, Savukoski jatkaa.

Kunnat ovat kaavailleet tekevänsä yhteiseen kunnanjohtajiin liittyvistä kuvioista selvityksen, jossa käytetään hyväksi niin Kuntaliiton lakimiehiä, kun ulkopuolista selvittäjää. Molemmat kunnat ovat varanneet selvitystä varten 2500 euroa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Mikään ainutlaatuinen ratkaisu yhteinen kunnanjohtaja ei ole. Vuosina 2007-2010 Lapinlahdella ja Varpaisjärvellä oli yhteinen kunnanjohtaja Heikki Airaksinen. Samoin Piippolalla ja Rantsilalla oli yhteinen kunnanjohtaja Aimo Lehmikangas vuosina 2007-2008. Molemmissa tapauksissa järjestely päättyi kuntaliitoksen myötä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*