Kylmettyneelle henkilölle hälytettiin välittömästi ensihoito avuksi. Kuvituskuva. (Kuva: Ville Miettinen)

Siilinjärven kunnan kunnossapidon työntekijöiden työaamu Siilinjärvellä sai keskiviikkona 17. tammikuuta erikoisen käänteen, kun he huomasivat pahasti kylmettyneen henkilön makaavan lumihangessa.

Kunnasta kerrotaan, että kunnossapitotyöntekijät Tomi Toivanen ja Teemu Hokkanen olivat lähteneet aamuvarhaisella kunnan varikolta liikenteeseen, Hokkanen kuorma-autolla ja Toivanen kunnossapitoautolla. Hokkanen huomasi jonkun makaavan umpihangessa junaradan läheisyydessä, ja ilmoitti havainnostaan Toivaselle.  

Miehet päättivät heti lähteä paikan päälle, käänsivät ajoneuvojen keulat tapahtumapaikan suuntaan ja todellakin lumihangesta pajukon keskeltä löytyi pahasti paleltunut henkilö tuupertuneena.

Aamulla Siilinjärvellä oli pakkasta noin -30 astetta.

Toivanen ja Hokkanen soittivat heti paikalle ambulanssin ja auttoivat kylmettyneen henkilön kunnossapitoautoon lämpimään odottelemaan avun saapumista.

Tomi Toivanen kertoo, että löydetty henkilö oli ollut koko ajan tajuissaan ambulanssin tuloon asti.

Siilinjärven kunnan mukaan kunnossapidon työntekijöillä on tärkeä rooli myös ympäristön tarkkailussa. Tapaus on hyvä muistutus siitä, että meillä jokaisella on vastuu auttaa aina hädän hetkellä.

Siilinjärvi on 21 000 asukkaan kunta Pohjois-Savossa.

//korjattu uutista 18.1.2024 klo 10.03, löydetty henkilö oli ollut koko ajan tajuissaan, ei vain ambulanssiin siirrettäessä kuten aiemmin virheellisesti kerrottiin//

Lue lisää:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä