Kunnanvaltuusto käsittelee asiaa kokouksessaan 29. joulukuuta.

Nilsiän kaupunki on ilmoittanut irtisanovansa yhteistoimintasopimuksen vuoden 2013 alusta ja aloittavansa kuntaliitosselvityksen Kuopion kanssa. Myös Maaningan kunta on päättänyt käynnistää kuntaliitosselvityksen Kuopion kanssa, mutta ei ole irtisanonut yhteistoimintasopimusta.

Siilinjärven kunnanhallituksen mukaan kuntaliitosselvitykset haittaavat merkittävästi yhteistoiminta-alueen kehittämistä. Käytännössä kehittäminen pysähtyy määräajaksi. 

Siilinjärven kunnanhallitus katsoo, että yhteistoiminta-alue ei Nilsiän irtaantuessa siitä täytä enää sitä tarkoitusta, joka sille on asetettu ja jonka vuoksi se on perustettu.

Sen mukaan Siilinjärven ja Maaningan välinen yhteistyö pystytään toteuttamaan nykyistä yhteistoimintasopimusta kevyemmin ostopalvelujärjestelyin, jos tarve vaatii.

Kun Siiliset-yhteistoiminta-alue näyttää joka tapauksessa purkautuvan, Siilinjärven kunnan on kunnanhallituksen mukaan mietittävä palvelujen järjestämistä omin voimin.

Nilsiän päätöksen mukaan Siilinjärvi voi järjestää palvelut itse vuoden 2013 alusta. Uuden toimintamallin rakentamiseen ja vanhan yhteistoiminta-alueen purkamiseen jää aikaa vuosi.

Nilsiän, Siilinjärven ja Maaningan sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskeva yhteistoimintasopimus hyväksyttiin kunnissa maaliskuussa 2008. Yhteistoiminta-alue aloitti toimintansa vuoden 2010 alussa.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä